POPUŠTANJE MJERA

Brčko: Skraćen rok izolacije

Donesena je i zapovijed o zabrani javnog organiziranog okupljanja i zajedničkog kretanja u broju većem od 50 osoba na javnim mjestima i otvorenim i zatvorenim javnim površinama

Gradonačelnik Milić na čelu Štaba. FENA

S. K. / Avaz.ba

9.5.2020

 Komandant Štaba za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH, gradonačelnik Siniša Milić, donio je zapovijed kojom se skraćuje rok izolacije s 28 na 14 dana trajanja.

- Osobama kojima je izdano rješenje o izolaciji od 28 dana skraćuje se na 14 dana. Ova zapovijed stupa na snagu danas - priopćili su iz Štaba, najavljujući popuštanje mjera koje su uvedene zbog pandemije koronavirusa.

 Donesena je i zapovijed o zabrani javnog organiziranog okupljanja i zajedničkog kretanja u broju većem od 50 osoba na javnim mjestima i otvorenim i zatvorenim javnim površinama. 

Učesnici dozvoljenog okupljanja dužni su se pridržavati epidemioloških mjera, odnosno fizičke distance od dva metra udaljenosti te nošenja zaštitne maske i rukavica.


Mjere se moraju poštivati i na tržnici Arizona. Avaz

Štab je također donio niz zapovijedi kojima su definirane epidemiološke preporuke u svrhu zaštite korisnika usluga i zaposlenih u privrednim subjektima koji počinju s radom u ponedjeljak, 11. maja, ali i za one koji će početi raditi u narednom razdoblju.

Preporuke se odnose na rad ugostiteljskih objekata, frizerskih i kozmetičkih salona, objekata za priređivanje igara na sreću, trgovina u sklopu tržnih centara i tržnice Arizona, te teretana i fitnes klubova, navodi se u priopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.