ZAHTJEVI

Iz Brčkog traže da Oružane snage postave šatore

U Brčkom se povećao broj osoba sa mjerama samoizolacije i on sada iznosi 688, rekao je Milić

Milić: Čekaju se rezultati testiranja sedam osoba. Fena

Avaz.ba / Fena

20.3.2020

Nakon još jedne sjednice Kriznog štaba, gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić naglasio je da se ubrzano radi na nabavci materijala i zaštitne opreme. Brčansko zdravstvo posjeduje pet respiratora, u toku je nabavka još pet, a preko UNDP-a nastoji se osigurati još pet respiratora.

- U Brčkom se povećao broj osoba sa mjerama samoizolacije i on sada iznosi 688. Izvršeno je testiranje 12 osoba, za četiri je stigao rezultat nalaza i on je negativan. Najveći broj osoba pridržava se mjera samoizolacije, a moram podsjetiti da nepridržavanje ovih mjera povlači prekršajnu i krivičnu odgovornost - izjavio je Milić.


Milić: U Brčkom se povećao broj osoba sa mjerama samoizolacije. Fena

Oružanim snagama BiH iz Brčkog je upućen zahtjev za postavljanje šatora na području ovog grada u kojima bi boravile osobe koje ulaze u BiH na Graničnom prijelazu Brčko. Također, traži se rješenje za objekt u kojem bi bile smještene osobe iz karantina za koja se osnovano sumnja da nose koronavirus. Uz odgovarajuće medicinske mjere, spomenute osobe bi u ovakvom objektu bile adekvatno zbrinute.

Kada je riječ o sedam osoba iz Brčkog koje su na Graničnom prijelazu Bosanska Gradiška ušle u Bosnu i Hercegovinu, a za koje se sumnja da su bile u kontaktu s osobama zaraženim koronavirusom, Milić je izjavio da je izvršen medicinski pregled navedenih osoba, da su uzeti uzorci za analizu krvi te da su te osobe upućene u samoizolaciju uz pojačan nadzor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.