REAKCIJE

Bašić: Nisam napala glavnu sestru nego ona mene!

Pokušala sam joj uzeti ključeve iz ruke, nakon čega me ona uhvatila za ruku, uvrnula je, a potom sam se udarila u ogradu, tvrdi Bašić

Zenica. Arhiv

Piše: D. Pa. / Avaz.ba

12.5.2020

Nakon što je "Avaz" objavio priču da je pacijentica pozitivna na koronavirus napala medicinsku sestru, protiv koje je podnesena krivična prijava, obratila nam se Admira Bašić, direktorica maglajske firme "Bontex", koja demantira da je napala medicinsku sestru.

- Naprotiv, ona je napala mene. Ustvari, maltretirala nas je od prvog dana. Samo sa njom smo imali problema, a sa ostalim osobljem ne - tvrdi Bašić.

Ističe da je sve kulminiralo kada je glavna sestra uzela ključeve od kupatila, zbog čega je Bašić, kao i ostali pacijenti smješteni u stacionaru zeničke bolnice, negodovala.

- Bez razloga i najave je došla i oduzela ključeve od WC-a i kupatila. Pitali smo je zašto to radi. Krenula sam za njom i rekla nemojte da pravimo probleme. Pokušala sam joj uzeti ključeve iz ruke, nakon čega me ona uhvatila za ruku, uvrnula je, a potom sam se udarila u ogradu - priča nam Bašić.

Zenica. Arhiv

Glavna sestra se potom, tvrdi naša sagovornica, udaljila, da bi došla policija i uzela izjavu od nje jer je zaprimljena krivična prijava protiv nje.

- Nakon toga sam i ja podigla krivičnu prijavu za fizički napad na mene. Imam, valjda, i ja svoja prava. Također, imam svjedoke, pacijente, da nikoga nisam napala - govori Bašić, koja negira da joj je ponuđeno da napusti stacionar i bude pod pratnjom policije u kućnoj izolaciji, kako je ranije izjavljeno.

Zbog svih neugodnosti najavljuje da će ovaj slučaj imati i sudski epilog.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.