OBILJEŽAVANJA

Kurtović: Snaga i uspješnost sindikata je u jedinstvu

Snaga i uspješnost Sindikata je u jedinstvu i pozivamo sve da postanu dio najjačeg tima, rekao Kurtović

Kurtović: Besplatna pravna zaštita za članove. Fena

Avaz.ba / Fena

18.5.2020

Predsjednik Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u Federaciji BiH Samir Kurtović izjavio je danas kako ovaj sindikat, usprkos svim iskušenjima, ostaje snažan socijalni partner svim vladama od kantona do FBiH. 

Obraćajući se u povodu 30. godišnjice osnivanja i djelovanja sindikata na čijem je čelu, istaknuo je neophodnost daljnjeg jačanja sindikalnog organiziranja i jedinstvenog djelovanja.

- Snaga i uspješnost Sindikata je u jedinstvu i pozivamo sve da postanu dio najjačeg tima – kazao je Kurtović danas na pres-konferenciji u Sarajevu.

Dodao je kako Kolektivni ugovor čiji je potpisnik Sindikat dodatno štiti prava svih uposlenika, odnosno sindikalnog članstva.

- Naši članovi, uz ostale benefite, imaju i besplatnu pravnu zaštitu kao i sva druga prava utvrđena Statutom i kolektivnim ugovorima – podsjetio je Kurtović.

Istovremeno, uputio je čestitke svim članovima, predsjednicima i povjerenicima, kao i predstavnicima Koordinacije u povodu Dana Sindikata – 18. maja, uz poruku – Zajedno smo jači!

Po njegovim riječima, Samostalni sindikat državnih službenika i namještenika ostvario je saradnju sa sindikatima u BiH, regionu, Evropi i cijelom svijetu, te je ravnopravni član EPSU-a - Evropskog saveza sindikata javnih službi i PSI - Međunarodnog sindikata javnih službi, a njeguje i permanentnu saradnju s Međunarodnom organizacijom rada u Briselu.

Ovaj sindikat, kako je rečeno, predstavlja najveći granski sindikat u sklopu Saveza samostalnih sindikata BiH (SSSBiH) i okuplja više od 13.000 članova, deset koordinacionih odbora i 194 sindikalne organizacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.