SAZNAJEMO

Akcija "Memori": Jasmin Mešković pušten na slobodu

Osim Meškovića sa slobode s brani i Suada Nožić, rečeno je za "Avaz" iz Tužilaštva KS

Mešković: Bio pritvoren tri mjeseca. Avaz

Piše: M.Aš. / Avaz.ba

20.5.2020

Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH koji je uhapšen sredinom decembra u akciji FUP-a "Memori" zbog malverzacija u vezi sa štampanjem i prodajom duplih karata za Muzej genocida pušten je da se brani na slobode.

Ova informacijama potvrđena je za "Avaz" u Tužilaštvu KS. Općinski sud Sarajevo ustvari, ukinio mu je pritvor i odbio prijedlog tužioca za produženjem, čime su mu određene mjere zabrane.

Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS kazala nam je da produženje pritvora odbijeno sredinom marta, a određena mjera zabrana napuštanja boravišta  i zabrana poslovne aktivnosti u okviru Muzeja.

Mešković: Brani se sa slobode. Avaz

Osim Meškovića sa slobode s brani i Suada Nožić, rečeno je za "Avaz" iz ove pravosudne institucije.

Meškovića je za malverzacije u vezi sa štampanjem i prodajom duplih karata za Muzej genocida prijavio njegov sin Mirza. On se sumnjiči za zloupotrebu položaja i ovlasti. U pritvoru su proveo tri mjeseca mjeseca, a uhapšen je 16. decembra prošle godine.

Sumnja se da su na duplim kartama on i Nožić zaradili stotine hiljada maraka. Osim Meškovića i Nožić, pod istragom su i kustosica muzeja u Mostaru Menvirsa Kmetaš-Demić, Šejla Bašić, Midheta Šoljić i Senad Jusufbegović, koji je prvi priznao krivicu.

Tužilaštvo nastavlja rad na ovom predmetu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.