BANJA LUKA Reakcija člana Predsjedništva BiH

Dodik: Džaferović i Kurti vodili su privatni razgovor

Nedopustivo je da se kapacitet Predsjedništva BiH koristi za privatne razgovore, posebno sa ljudima koji predstavljaju zemlje koje BiH nije priznala, tvrdi Dodik

Srna
23.05.2020 11:27

Dodik: Uputio oštru reakciju

Foto: Arhiva

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da nema informaciju da jepredsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović razgovarao sa vršiocem dužnosti premijera Kosova Aljbinom Kurtijem, a ako je do takvog razgovora došlo u pitanju je njihov privatni razgovor.

  • Džaferović: Razgovarao sa Kaurtijem
    Džaferović: Razgovarao sa Kaurtijem Foto: Arhiva

  - Nedopustivo je da se kapacitet Predsjedništva BiH koristi za privatne razgovore, posebno sa ljudima koji predstavljaju zemlje koje BiH nije priznala. Sve što je saopšteno a odnosi se na stavove bošnjačkog člana Predsjedništva je njegov privatni stav, a ne stav Predsjedništva BiH - kaže Dodik.

On je podsjetio da BiH nije priznala samoproglašeno Kosovo niti će to uraditi dok je Republike Srpske.

  • Kurti: Vršilac dužnosti premijera Kosova
    Kurti: Vršilac dužnosti premijera Kosova Foto: Arhiva

- I ova situacija svjedoči o besmislu BiH i njenoj neodrživosti. U kojoj to još zemlji na svijetu član Predsjedništva mora da demantuje drugog člana, i gdje se spoljna politika vodi na način da se institucije, koje su zajedničke, privatizuju na način kako je to urađeno u ovom slučaju - rekao je Dodik.

Iz kabineta bošnjačkog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH sinoć je saopšteno je da su Džaferovići i Kurti telefonom razgovarali, između ostalog, o "bilateralnim odnosima i slobodi kretanja roba i ljudi" između, kako je navedeno, dvije zemlje.

Komentari

NA VRH