SAZNAJEMO

Radnici sa kruzera stigli u BiH

Sa četiri autobusa 110 bh. državljana iz Dubrovnika se uputilo prema BiH

Piše: E. Idrizović / Avaz.ba

26.5.2020

Na granici ih dočekali naši autobusi - Avaz
Prešli granicu na Bijači - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Državljani Bosne i Hercegovine, njih 110, koji su za vrijeme pandemije boravili na kruzerima ušli su u našu zemlju preko graničnog prelaza poslije ponoći.

Kako saznajemo, na granici su ih dočekali naš autobusi.

Podsjećamo, u utorak je uplovio kruzer "Carnival Brezze" kompanije „Carnival Cruise Line“ sa 1.100 uposlenika u dubrovačku luku Gruž. Bh. građani su sa četiri autobusa upućeni prema granici Bosne i Hercegovine.


Krenuli s četiri autobusa iz Dubrovnika. Avaz

Građani naše zemlje danima su iščekivali povratak u BiH. Državljanima BiH, ali i drugih zemalja iz regiona, nekoliko puta se odgađao povratak u matične zemlje. Povratak je bio predviđen još 7. maja.

- Što se tiče naših pokušaja repatrijacije, radimo sve što možemo da vratimo sve članove naše posade kući i sarađujemo s vlastima na planu za iskrcavanje naše flote. S obzirom na ograničenja putovanja, postoji niz komplicirajućih faktora.

Prošle sedmice "Carnival Cruise Line" izdao je saopćenje o našim aktivnostima što se tiče repatrijacije i očekujemo da će se u narednih nekoliko sedmica 26.000 članova našeg tima vratiti kući. Slične aktivnosti su u toku i za druge firme pod krovom Carnival Corporation. Mi i dalje brinemo o našim članovima posade, uključujući osiguravanje WiFi-ja za njih kako bi ostali u kontaktu sa svojim najmilijima kod kuće. Mi marljivo radimo na rješavanju problema i obavještavamo članove naše posade - saopćili su prije nekoliko dana iz kompanije „Carnival Cruise Line“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.