ZENICA

Nije bilo kvoruma za sjednicu Gradskog vijeća

Nije poznato kada će doći do održavanja nastavka 49. i redovne 50. sjednice

Skoro prazna sala GV-a. Avaz

Piše: D. Pašalić / Avaz.ba

11.6.2020

Zbog nedostatka kvoruma danas nije nastavljena 49. sjednica Gradskog vijeća Zenica.

Nisu prisustvovali vijećnici iz Stranke demokratske akcije (SDA), te vijećnik Rusmir Isak iz A-SDA. Sjednici je prisustvovao Almir Dračo, formalno vijećnik SDA.

Nedolazak vijećnika iz SDA na sjednicu kada je trebalo doći do smjene aktuelne predsjedavajuće Diane Bešić iz A-SDA, te članova Radnog predsjedništva Emine Tufekčić i Ekrema Ćosića, oboje iz SDA, izazvalo je ogorčenje građana, koji su nezadovoljstvo izrazili na društvenim mrežama.

Iako je Jasmin Hodžić (SBB), zamjenik predsjedavajuće, pokušao da nastavi 49. sjednicu, što je 17 vijećnika podržalo glasanjem, ipak je nakon kraće pauze obznanio da zakonski nema uporište da vodi sjednicu.

- Smatram da pravno ne mogu voditi sjednicu - rekao je Hodžić, nakon čega je prekinut pokušaj nastavka 49. sjednice, ali i održavanje ranije zakazane, redovne, 50. sjednice.


Skoro prazna sala GV-a. Avaz

Nije poznato kada će doći do održavanja nastavka 49. i redovne 50. sjednice, a čak 80 tačaka, od kojih i neke i iz 2018. godine, čekaju na razmatranje.

- Građani Zenice su birali vijećnike koji će ih predstavljati u Gradskom vijeću. Neki se vijećnici ponašaju prozenički i podržavaju razvoj grada, dok neki osporavaju pozitivne procese - kazao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

I dok traju politička prepucavanja, preko leđa građana, od zakazane dvije, na kraju nije održana nijedna sjednica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.