VREMENSKA PROGNOZA

Ni danas nigdje ne izlazite bez kišobrana

Najviša dnevna temperatura od 14 do 20, na jugu od 20 do 25 stepeni

Jutarnja temperatura od 11 do 17 stepeni. Ilustracija

Avaz.ba

21.6.2020

U Bosni i Hercegovini danas pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti uglavnom na jugu zemlje. U jutarnjim satima kiša se očekuje u sjevernim i sjeverozapadnim djelovima. Tokom dana, sa kišom i pljuskovima u Bosni. U Hercegovini padavine krajem dana i tokom večeri. U centralnim, sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne očekuju se intenzivnije padavine. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 19, a najviša dnevna od 14 do 20, na jugu od 20 do 25 stepeni, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Pod uticajem nestabilnog, na jugu mjestimično i sparnog vremena, kod hroničnih bolesnika i meteoropata javit će se tegobe poput nervoze, glavobolje i iscrpljenosti, zbog čega je poželjno reducirati aktivnosti. Učesnici u saobraćaju također trebaju biti oprezniji, izraženije u poslijepodnevnim satima. Sa dolaskom noći opća slika djelimično će se popraviti.


Sutra oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima u Bosni. Ilustracija

Sutra oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima u Bosni. U Hercegovine su mogući slabi lokalni pljuskovi. Obilnije padavine se očekuju u centralnoj, istočnoj i sjeverozapadnoj Bosni. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 20, a najviša dnevna od 14 do 20, na jugu od 21 do 24 stepeni.


U utorak pretežno oblačno. Povremeno kiša ili lokalni pljuskovi su mogući u dijelovima centralne i istočne Bosne. Tokom dana, postupan prestanak padavina. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na jugu do 20, a najviša dnevna od 14 do 20, na jugu do 24 stepeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.