POTPREDSJEDNIK SBB-A

Čavka: Samo jedinstveni možemo zaustaviti negiranje genocida

SBB BiH na čelu sa predsjednikom Fahrudinom Radončićem uvijek je bezuslovno podržao probosanska okupljanja, rekao Čavka

Piše: A. J. / Avaz.ba

21.6.2020

Čavka: Podjele su stvar prošlosti. Arhiv

Potpredsjednik Saveza za bolju budućnost BiH (SBB) Admir Čavka rekao je danas da je zajednički nastup svih probosanskih snaga u Srebrenici odličan putokaz kako bi povratnici trebali da djeluju u budućnosti u manjem bh. entitetu.

- Na isti način povratnici moraju da djeluju i u Mostaru, i u Stocu, i u svim drugim sredinama u kojima je neophodno probosansko jedinstvo. SBB BiH na čelu sa predsjednikom Fahrudinom Radončićem uvijek je bezuslovno podržao probosanska okupljanja i nema sumnje da ćemo da nastavimo takvu državničku politiku i u budućnosti - kazao je Čavka.

On je istakao da je SBB podržao Aliju Tabakovića kao kanditata SDA za načelnika Srebrenice i podsjetio da je stranka ranije podržala i Ćamila Durakovića na lokalnim izborima.

- Naš zajednički cilj je da se zaustavi negiranje genocida u Srebrenici. To možemo samo ako smo jedinstveni. Međutim, moramo biti svjesni da je vrlo težak zadatak pred nama. Broj povratnika se svake godine smanjuje - rekao je Čavka.


Čavka: Jedinstvo je zalog budućnosti. Arhiv

Slična situacija je, dodao je Čavka, i u Prijedoru, Bijeljini i Doboju. U slučaju jedinstvenog nastupa probosnski blok u ovim gradovima može postati nezaobilizan faktor koji će biti u prilici da odlučuje o svojoj sudbini.


- Srebrenica svima nama koji živimo u manjem bh. entitetu mora biti putokaz kako da stvorimo ambijent u kojem možemo sami da odlučujemo o svojoj sudbini. To je suštinski i jedinstven put kojim Bošnjaci u RS moraju da idu ukoliko žele da im bude bolje. Podjele su stvar prošlosti, jedinstvo je zalog budućnosti - istakao je Čavka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.