TRAGIKOMEDIJA

Senad Avdić, „povremeni“ glavni urednik, na sudu postao „satiričar“

Avdić se danas na Općinskom sudu u Sarajevu pojavio kao tuženi, jer ga je tužio predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić zbog korištenja riječi „šćepo“

Avdić: Neubjedljivo pravdanje. Arhiv

Piše: Avaz.ba

22.6.2020

Kada propali portali i njihovi urednici nemaju argumenata za svoje laži, onda pokušavaju da na sudu izbjegnu odgovornost zbog dezinformacija koje objavljuju.  

Tako je i u slučaju Senada Avdića, za kojeg postoji mišljenje da odrađuje prljave medijske poslove za Bakira Izetbegovića, na način da za istoga objavljuje političke negativne elaboracije, ali zato njegovim rivalima podmeće navodno izdajništvo, kriminal, korupciju i najprljavije uvrede.


Nepoštivanje Suda

Naravno, to je dobar izgovor i za Izetbegovića i Avdića da nisu odgovorni kada vrše harangu na nepoćudne političare koji nisu po volji ovog dvojca.  

Tako je bilo i danas na Općinskom sudu u Sarajevu. Avdić se pojavio kao tuženi, jer ga je tužio predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić zbog korištenja riječi „šćepo“. Kao što je poznato, „Slobodna Bosna“ je već presuđena zbog toga pa ponovno korištenje predstavlja i nepoštivanje Suda i sudskih presuda, što je već krivično djelo.

Pritisnut pitanjima advokatice Almine Pilav zašto je propali sedmičnik „Slobodna Bosna“ i neslužbeni portal vrha SDA dva puta koristio tu uvredu na Radončićev račun, Avdić je imao tragikomične izgovore.

Avdić: Neubjedljivo pravdanje. Arhiv

Prvo se pravdao da je on, zbog bolesti, „povremeni“ glavni urednik?!

Također, pokušao je da se pravda i time da je njegov tekst, praktično, novinska satira.

Na pitanje advokatice Pilav zašto to nigdje nije i napisao, unezgođeni Avdić je odgovorio da smatra da su čitaoci njegovog portala dovoljno inteligentni da sami shvate da je u pitanju satira, odnosno politička šala.

Objavljene laži

Ipak, da tužitelju Radončiću to nije šaljivo, pokazuje i tužba o kojoj Avdić nije naveo niti jedan argument zbog svog pisanja.  

Inače, „Slobodna Bosna“ je već više puta pravosnažno osuđivana zbog objavljenih laži na račun Fahrudina Radončića, pa je očekivati da će „povremeni urednik“ opet imati pravi problem da kvalifikacije sakrije pod termin „satire“.

Na kraju, Avdić će se suočiti i s mnogo težom tužbom i krivičnom prijavom nego je kleveta u pitanju, zato što je svojim tekstom ugrozio život bivšeg ministra sigurnosti i njegovih sinova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.