NEOPHODNO UKLONITI PREPREKE

Čović sa predstavnicima poslodavaca: Potrebna je zajednička saradnja

Pomaci postoje, ali ih je potrebno ubrzati kako bi se olakšalo svim gospodarstvenicima bržim i efikasnijim rješenjima

Avaz.ba

Mjere bi dovele do prijeko potrebnog rasterećenja u privatnom sektoru

Foto: Fena


Predsjednik HDZ-a Bosne i Hercegovine Dragan Čović održao je radni sastanak s predsjednikom Udruženja poslodavaca Federacije BiH i predstavnikom Prevent grupacije Adnanom Smailbegovićem, direktorom Udruge poslodavaca FBiH Mladenom Pandurevićem i vlasnikom tvrtke Violeta d.o.o. Petrom Ćorlukom.

Tom prigodom razgovaralo se o izazovima s kojima se poslodavci trenutno suočavaju zbog novonastalih okolnosti te preprekama koje je nužno čim prije otkloniti, prenosi Fena. Predstavnici poslodavaca naglasili su da pomaci postoje, ali da ih je potrebno ubrzati kako bi se olakšalo svim gospodarstvenicima bržim i efikasnijim rješenjima.

Predstavnici poslodavaca podsjetili su na dva zakonska prijedloga koja imaju za cilj reformirati, modernizirati i ubrzati ekonomski i gospodarski sektor, a koja su i dalje na čekanju u Parlamentu Federacije BiH.

  • Čović: Pandemija zakočila sve reformske procese

    Čović: Pandemija zakočila sve reformske procese

    Foto: Arhiv


Navedene mjere dovele bi do prijeko potrebnog rasterećenja u privatnom sektoru i omogućile poboljšanje i povećanje prihoda zaposlenika, naveli su predstavnici poslodavaca.

Čović je istaknuo kako je suradnja i zajedničko djelovanje privatnog sektora i predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti prijeko potrebna i nužna na svim razinama.  Pojava pandemije zakočila je sve reformske procese i bilo je potrebno prilagoditi se takvim okolnostima, ali i nadomjestiti gubitke koji su uslijedili, dodao je Čović. 

On je dao punu potporu i pomoć inicijativama i prijedlozima poslodavaca i gospodarstvenika, te pozvao na zajedničko ubrzano djelovanje kako bi reformske procese ubrzali i unijeli novu dinamiku u sljedećem razdoblju, navodi se u saopćenju.

Više o temi Dragan Čović

REAKCIJA NA ODLUKU HRVATSKE
Čović: Vjerujem da ćemo za dan, dva iza sebe imati ovaj problem
NA VRH

Podijeli članak na