SREBRENICA

Bijeli nišani, novi vizuelni identitet Memorijalnog centra Srebrenica

Idejno rješenje razvio kreativni tim agencije "Fabrika"

Avaz.ba

Novi vizuelni identitet

Foto: ILUSTRACIJA


Memorijalni centar Srebrenica predstavio je novi logotip i vizuelni idenitet ove institucije koji će se u budućnosti koristiti u komunikaciji prema javnosti.

Idejno rješenje novog vizuelnog identiteta osmislio je i razvio kreativni tim agencije "Fabrika" koji je svoj rad na ovom projektu realizirao "pro bono", kao donaciju i izraz podrške radu Memorijalnog centra.

Izuzetno nam je zadovoljstvo što imamo priliku da radimo sa 'Fabrikom' i što smo dobili njihovu podršku na ovaj način. Uvijek smo smatrali izuzetno važnim da Memorijalni centar Srebrenica dobije svoj jedinstveni vizuelni identitet koji će našu instituciju učiniti prepoznatljivom u svijetu, baš na onaj način kako je to 'cvijet Srebrenice' kao univerzalni simbol genocida u Srebrenici učinio za okupljanje organizacija i ljudi koji se aktivno bore protiv negiranja genocida širom svijeta-  rekao je direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić. 

Predloženi vizuelni identitet danas je usvojio Upravni odbor Memorijalnog centra Srebrenica. Ključni motiv nove oznake su prepoznatljivi bijeli nišani mezarja u Potočarima

Agencija "Fabrika" je također pripremila i kratki video povodom 25. godišnjice genocida u Srebrenici na engleskom i bosanskom jeziku, a koji će biti predstavljen javnosti i ustupljen na besplatno korištenje svim medijima krajem ove sedmice.

Više o temi Srebrenica

U MEMORIJALNOM CENTRU SAKUPLJAJU IZJAVE PREŽIVJELIH
Potočari: Živa riječ direktnih svjedoka genocida bit će trajno sačuvana
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na