VIJEĆE MINISTARA

Podrška projektima vodosnabdijevanja u Bosni i Hercegovini

Razgovarano o mogućnostima nastavka podrške infrastrukturnim projektima iz oblasti vodosnabdijevanja za koju je iskazana velika zainteresovanost lokalnih zajednica

Tegeltija: Unapređenje životnog standarda svih građana. Vijeće ministara BiH

Avaz.ba

16.7.2020

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija učestvovao je danas putem videolinka na sastanku sa direktorom Svjetske banke u BiH Emanuelom Salinasom, šefom Delegacije Evropske unije i specijalnim predstavnikom EU u BiH Johanom Satlerom (Johann Sattler), rezidentnom predstavnicom Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH Stelijanom Nederom te ambasadoricama Švicarske Andreom Rauber Sakser i Švedske Johanom Stromkvist.

Razgovarano je o mogućnostima nastavka podrške infrastrukturnim projektima iz oblasti vodosnabdijevanja za koju je iskazana velika zainteresovanost lokalnih zajednica u BiH.

Satler: Nastavak podrške. M. Kadrić

Predsjedavajući Tegeltija je tokom sastanka iskazao spremnost Vijeća ministara za saradnju i podršku aktivnostima, koje, kako je istakao, pridonose unapređenju životnog standarda svih građana, te upoznao sagovornike sa potrebom što hitnije realizacije mjera neophodnih za saniranje posljedica izazvanih pandemijom Kovida-19.

Sagovornici su zajednički ukazali na značaj ulaganja u vodoprivredne infrastrukturne projekte, kako bi se građanima, posebno u situacijama poput pandemije koronavirusa, osigurali nesmetano i kontinuirano vodosnabdijevanje i sanitacija.

Na sastanku su učestvovali i ministri spoljnih poslova Bisera Turković i spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, te zamjenik ministra finansija i trezora u Savjetu ministara Hazim Rančić, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.