VIJEĆE MINISTARA

Podrška projektima vodosnabdijevanja u Bosni i Hercegovini

Razgovarano o mogućnostima nastavka podrške infrastrukturnim projektima iz oblasti vodosnabdijevanja za koju je iskazana velika zainteresovanost lokalnih zajednica

Avaz.ba

Tegeltija: Unapređenje životnog standarda svih građana

Foto: Vijeće ministara BiH


Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija učestvovao je danas putem videolinka na sastanku sa direktorom Svjetske banke u BiH Emanuelom Salinasom, šefom Delegacije Evropske unije i specijalnim predstavnikom EU u BiH Johanom Satlerom (Johann Sattler), rezidentnom predstavnicom Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH Stelijanom Nederom te ambasadoricama Švicarske Andreom Rauber Sakser i Švedske Johanom Stromkvist.

Razgovarano je o mogućnostima nastavka podrške infrastrukturnim projektima iz oblasti vodosnabdijevanja za koju je iskazana velika zainteresovanost lokalnih zajednica u BiH.

  • Satler: Nastavak podrške

    Satler: Nastavak podrške

    Foto: M. Kadrić


Predsjedavajući Tegeltija je tokom sastanka iskazao spremnost Vijeća ministara za saradnju i podršku aktivnostima, koje, kako je istakao, pridonose unapređenju životnog standarda svih građana, te upoznao sagovornike sa potrebom što hitnije realizacije mjera neophodnih za saniranje posljedica izazvanih pandemijom Kovida-19.

Sagovornici su zajednički ukazali na značaj ulaganja u vodoprivredne infrastrukturne projekte, kako bi se građanima, posebno u situacijama poput pandemije koronavirusa, osigurali nesmetano i kontinuirano vodosnabdijevanje i sanitacija.

Na sastanku su učestvovali i ministri spoljnih poslova Bisera Turković i spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, te zamjenik ministra finansija i trezora u Savjetu ministara Hazim Rančić, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Više o temi Zoran Tegeltija

TRGOVSKA GORA
Koordinaciono tijelo obratit će se Tegeltiji
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na