VREMENSKA PROGNOZA

Pretežno oblačno, poslijepodne razvedravanje

Uz porast temperatura zraka, većina populacije bit će boljeg raspoloženja

Avaz.ba
20.07.2020 06:14

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14 stepeni

Foto: Arhiv

U Bosni veći dio dana umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini danas mala do umjerena naoblaka. U poslijepodnevnim satima se očekuje razvedravanje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14 stepeni, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28, na jugu zemlje do 30 stepeni, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

Opća slika je povoljna. Nakon svježijeg jutra, tokom kojeg bi osjetljive osobe trebale biti opreznije i posvetiti pažnju odijevanju, biometeorološke prilike postepeno će se popravljati sa odmicanjem dana. Uz porast temperatura zraka, većina populacije bit će boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika će se umanjiti.

  • Sutra u Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost
    Sutra u Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost Foto: arhiv

Sutra u Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove izgledna je magla i niska naoblaka. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura većinom između 26 i 31, na jugu do 34 stepena.

U srijedu u Bosni prije podne sunčano. Umjeren porast naoblake u drugom dijelu dana. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi su izgledni na području Krajine i sjevera Bosne. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 33, na jugu do 35 stepeni.

NA VRH