OPĆA BOLNICA

Gavrankapetanović: Posjeta njemačke ambasadorice Uber mnogo nam znači

Ambasadorica se interesirala kako je organiziran rad u uslovima aktuelne pandemije koronavirusa te kakva su iskustva

Avaz.ba

21.7.2020

Gavrankapetanović i Uber tokom posjete. Opća bolnica

Margret Uber (Uebber), ambasadoricu Njemačke u Bosni i Hercegovini, tokom današnje posjete Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu dočekali su i domaćini bili prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, v. d. direktor ove ustanove, i prof. dr. Aida Pilav, predsjednica Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.

Uvažena ambasadorica se interesirala kako je organiziran rad Opće bolnice u uslovima aktuelne pandemije koronavirusa te kakva su iskustva. Posjetila je i bivšu zgradu Garnizone ambulante u krugu Bolnice koja je predviđena za izolatorij, saopćeno je iz Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“.

Uber u razgovoru sa domaćinima. Opća bolnica

Direktor Gavrankapetanović se srdačno zahvalio na ovoj posjeti istakavši da njemu osobno i svim uposlenicima Opće bolnice ova posjeta puno znači, pogotovo što dolazi u vrijeme pandemije koronavirusa i shvataju je kao znak podrške njihovom predanom radu.  

Podcrtao je odlične odnose koje bh. narod njeguje prema njemačkom narodu, koji je dao nesebičnu pomoć i u najtežim danima tokom rata kada je primio najviše naših izbjeglica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.