SASTANAK U BANJOJ LUCI

Dodik tražio od Vučića da u razgovore o Kosovu uključi pitanje statusa RS, nije dobio odgovor!

Vučić je, ipak, rekao da se radi o osjetljivom pitanju, ali da će Srbija na to odgovoriti

Vučić i Dodik. Dejan Rakita/PIXSEL

Piše: T. L. / Avaz.ba

23.7.2020

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas u Banjoj Luci da se „ne može razgovarati o statusu Kosova, a da se ne razgovara o statusu Republike Srpske“, te je u svom obraćanju u prisustvu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučićau više navrata povezao bh. entitet sa Kosovom.

- Republika Srpska bi trebalo da ima pravo na isti tretman, jer su to gotovo identične okolnosti. Zato smo Vučiću predočili, napisat ćemo naš stav da nije moguće razgovarati o eventulnom odvajanju Kosova, a da se u tome ne razgovara i o statusu Republike Srpske – rekao je Dodik te dodao da „Vučić ništa nije odgovorio na to“.

Međutim, na samom kraju konferencije za novinare Vučić je, ipak rekao da se radi o osjetljivom pitanju, ali da će Srbija na to odgovoriti.

- Mi ćemo odgovoriti Dodiku i Cvijanović u nedjeljama i mjesecima koje dolaze. Za nas ovo nisu laka i jednostavna pitanja koja je Dodik pokrenuo, ali ćemo sa punom odgovornošću pristupiti pripremi odgovora na ta pitanja – rekao je Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.