DAN "D"

Hoće li BiH sutra dobiti budžet

Ako Komisija Parlamenta BiH ne usaglasi tekst Zakona o budžetu, moguća je nova blokada što bi moglo značiti odgađanje lokalnih izbora

Adil Osmanović. Arhiv

Avaz.ba

26.7.2020

Za sutra u 13.30 sati zakazana je hitna sjednica Predstavničkog doma PSBiH na čijem dnevnom redu je samo jedna tačka. Na sjednici će se naći izvještaj zajedničke komisije oba doma parlamenta o postizanju identičnog teksta zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2020. godinu. 

Ako Komisija Parlamenta BiH ne usaglasi tekst Zakona o budžetu, moguća je nova blokada što bi moglo značiti odgađanje lokalnih izbora.  Nakon što su Predstavnički i Dom naroda Parlamentarne skupštine usvojili Zakon o Budžetu BiH za 2020. godinu u različitim tekstovima, formirana je zajednička komisija za postizanje identičnog teksta. 

U komisiju su u ime Predstavničkog doma imenovani poslanici Dragan Bogdanić, Predrag Kožul i Adil Osmanović, dok je Dom naroda u komisiju imenovao delegate Dušanku Majkić, Lidiju Bradaru i Asima Sarajlića. 

Sjednica ove komisije će biti održana sutra u 11 sati, a početak hitne sjednica Predstavničkog doma zakazan je za 13.30 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.