ZAŠTO JE BITNO

Opet se lome koplja oko štampanja listića

Vuković iz Banje Luke tvrdi da Selimovićeva kompanija iz Sarajeva nema kapacitet

E. T. / Avaz.ba
05.08.2020 23:02
  • Štampanje glasačkih listića će sačekati da prođe rok za žalbe
    Štampanje glasačkih listića će sačekati da prođe rok za žalbe Foto: Arhiv

Berislav Vuković, jedan od vlasnika kompanije „Atlantik BB“, koja se žalila na odluku Centralne izborne komisije BiH da posao štampanja izbornih listića dobije „Unioninvestplastika“ iz Vogošće, inače u vlasništvu Muje Selimovića, poznatog privrednika i vlasnika lista „Oslobođenje“, izjavio je da „će ići do kraja“.  

- Ako bude trebalo, tražit ćemo i vještačenje, jer znamo koliki je to posao i šta sve zahtijeva i sa stanovišta opreme i ljudskih kapaciteta. Izabrani ponuđač, sigurni smo, nema kapaciteta za to - rekao je Vuković.  

Ko je kome blizak

Priča o lokalnim izborima 2020. godine tako je dobila novi zaplet. Vukovićeva kompanija godinama dobiva posao štampanja listića. Tako je bilo i 2018. godine. Dok Vukovića zvanog Bera mediji vežu uz SNSD, vladajuću partiju u Republici Srpskoj, za Selimovića je poznato da je blizak Demokratskoj fronti i Stranci demokratske akcije. Osnovanost žalbe će utvrditi Ured za žalbe BiH.

Kako je ranije odlučeno, ponuđaču „Unioninvestplastici“ dd Sarajevo će nakon pravosnažnosti navedene odluke i nakon što budu ispunjeni zakonski uvjeti biti dodijeljen okvirni sporazum na ukupnu vrijednost u iznosu od 688.485 KM bez PDV-a, odnosno 805.528 KM sa PDV-om, na period do dvije godine. 

Drugi ponuđač

Drugi ponuđač, odnosno grupa ponuđača, predvođena kompanijom "Atlantik BB", ponudila je da će posao štampanja glasačkih listića uraditi za 920.002 KM bez PDV-a, odnosno 1.076.402 KM sa PDV-om.

Vrijednost posla 1,2 miliona KM

Prije dvije godine posao štampanja listića za opće izbore dobila je grupa ponuđača koju je predstavljala kompanija „Atlantik BB“ sa sjedištem u Banjoj Luci. Članovi grupe ponuđača su još bili IGEPA d.o.o. Sarajevo, NIGD „Dnevne nezavisne novine“ d.o.o. Banja Luka, „Grafomark“ d.o.o. Laktaši, JU „Službeni glasnik“ RS Banja Luka i „Farma prom“ d.o.o. Banja Luka. Vrijednost okvirnog sporazuma 2018. godine bila je 1.267.930 KM.  

Komentari

NA VRH