MALIK GARIBIJA

Traumatično iskustvo SDP-ovca: Upali su mi u mobitel, pregledali fotografije, dokumente...

Na koga sumnja da mu je provalio u mobitel i analizirao podatke nije direktno otkrio

Malik Garibija. Arhiv

Piše: D.H./Avaz.ba

25.8.2020

Malik Garibija, bivši ministar za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo i član SDP-a, na svom Twitter profilu podijelio traumutično iskustvo koje je doživio u nedjelju, tokom finalne utakmice lige prvaka između Bajerna i PSG-a.

- Sinoć oko 21:10, valjda računajući da gledam utakmicu, upadaju mi u mobitel. Žena primijetila i skreće mi pažnju. Pratimo ih tako 5 min kako pregledaju fotografije, dokumente, pokušavaju skinuti sadržaj, povezati se na druge uređaje preko bluetootha Gledamo i smijemo se Rahat jer znamo da nema ništa nelegalno ni nemoralno. Poslije pet minuta dobrog smijeha prekinemo im dernek. Nije ovo prvi put, poslali su svoje pse i prije 2 godine kada je prvi put najavljeno moje imenovanje na mjesto ministra. Upadali u laptop, češljali mailove, napisao je Garibović u svojoj ispovijesti na Twitteru.

Na koga sumnja da mu je provalio u mobitel i analizirao podatke nije direktno otkrio, ali s obzirom da tvrdi da su mu u prije 2 godine učinili isto, očito je da je nekim strukturama u ovoj zemlji Garibović posebno zanimljivo lice.  

Povodom ovih tvrdnji kontaktirali smo Malika Garibiju, ali on je istakao da o cijelom slučaju ne želi javno govoriti, smatrajući da je situacija više bila komična, nego alarmantna, ističući da on svakako nema šta da krije.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.