POSJETE

Nenadić o saradnji s BPK Goražde: Puno je projekata koje ćemo realizirati

Potpisan protokol o saradnji dvije vlade, uskoro i zajednička sjednica

Obuća i Nenadić: Uspješna saradnja. A. Bajramović

Piše: A. Bajramović / Avaz.ba

28.8.2020

Premijeri Sarajevskog i BPK Goražde Mario Nenadić (SBB) i Aida Obuća (SDA) potpisali su u Goraždu protokol o saradnji dvije vlade. Dokument koji podrazumjeva učešće u realizaciji zajednički projekata iz različitih oblasti na snazi je već nekoliko godina, ali je on obnovljen i modificiran.

- Naše veze su naši ljudi, naši narodi, privredni interesi, interesi u oblasti zdravstva u ovoj novoj situaciji uzrokovanoj koronom. Naši odnosi mogu biti još bolji, naše veze stabilnije, mi možemo pomoći jedni drugima. Ukratko smo analizirali koja je to saradnja koju smo prethodnih i ove godine imali i razgovarali smo o projektima koje možemo u vrlo kratkom roku realizirati u interesu građana ova dva kantona. Ti projekti dolaze iz oblasti privrede, zaštite okoliša, turizma, imamo projekte koji se odnose na oblast zdravstva, pravosuđa. Puno je projekata koje namjeravamo konkretizirati – kazao je Nenadić.


S potpisivanja sporazuma. A. Bajramović

Prema riječima Obuće, Goraždanski kanton i do sada je imao podršku Kantona Sarajevo, a posljednjim protokolom potvrđena je spremnost i da ona bude nastavljena.


– Ono što me raduje je da će se uskoro održati sjednica vlada BPK i KS, na kojoj ćemo konkretizirati zajedničke projekte i gdje ćemo naći zajedničko finansiranje. Neki projekti se naziru, neki su i započeti, a tiču se raznih oblasti – od zdravstva, socijale, Ministarstva za boračka pitanja i privrede, koja je naročito zanimljiva u ovo vrijeme pandemije – dodaje Obuća.


Potpisivanju protokola o saradnji prisustvovali su i predsjedavajući Skupštine KS Mirza Čelik, ministar finansija KS Jasmin Halebić, kao i ministri u Vladi BPK.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.