BANJA LUKA

Dodik će predložiti da BiH svoju ambasadu premjesti u Jerusalem

Male su šanse da se tako nešto dogodi s obzirom da druga dva člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić izvjesno neće podržati takvu odluku

Milorad Dodik: Danas posebna sjednica NSRS. Arhiv

Avaz.ba

7.9.2020

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik na današnjoj posebnoj sjednici Narodne Skupštine Republike Srpske iznenada je najavio da će već danas na Predsjedništvu BiH uputiti zahtjev da naša zemlja ambasadu u Izraelu iz Tel Aviva premjesti u Jerusalem. 

- Ja ću uputiti Predsjedništvu BiH zahtjev da donese odluku i izmjesti ambasadu BiH iz Tel Aviva u Jerusalim jer očigledno je da je to visoki interes Sjedinjenih Američkih Država. Zamislite jedno pitanje na relaciji Beograd - Priština stoji ambasadana u Jerusalemu. A zašto mi ne bi tako uradili onda, tako da ću ja to predložiti, danas ću to već uputiti, a zgodna je prilika jer dolazi i američki diplomata Matthew Palmer, smatram da je to zgodna prilika da mu kažem to - kazao je Dodik.

Male su šanse da se tako nešto dogodi s obzirom da druga dva člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić izvjesno neće podržati takvu odluku.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.