BANJA LUKA

Dodik će predložiti da BiH svoju ambasadu premjesti u Jerusalem

Male su šanse da se tako nešto dogodi s obzirom da druga dva člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić izvjesno neće podržati takvu odluku

Avaz.ba

Milorad Dodik: Danas posebna sjednica NSRS

Foto: Arhiv


Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik na današnjoj posebnoj sjednici Narodne Skupštine Republike Srpske iznenada je najavio da će već danas na Predsjedništvu BiH uputiti zahtjev da naša zemlja ambasadu u Izraelu iz Tel Aviva premjesti u Jerusalem. 

- Ja ću uputiti Predsjedništvu BiH zahtjev da donese odluku i izmjesti ambasadu BiH iz Tel Aviva u Jerusalim jer očigledno je da je to visoki interes Sjedinjenih Američkih Država. Zamislite jedno pitanje na relaciji Beograd - Priština stoji ambasadana u Jerusalemu. A zašto mi ne bi tako uradili onda, tako da ću ja to predložiti, danas ću to već uputiti, a zgodna je prilika jer dolazi i američki diplomata Matthew Palmer, smatram da je to zgodna prilika da mu kažem to - kazao je Dodik.

Male su šanse da se tako nešto dogodi s obzirom da druga dva člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić izvjesno neće podržati takvu odluku.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na