SARAJEVO

Gordana Tadić sastala se sa dužnosnicima Britanske ambasade

Središnje teme odnosile su se na do sada realizirane projekte jačanja pravosuđa, kao i planirane aktivnosti u budućnosti

Avaz.ba

Sa današnjeg sastanka

Foto: Tužilaštvo BiH


Glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić, zajedno sa svojim suradnicima, sastala se sa Laurie Hunter, Programskom menadžericom pri Britanskoj ambasadi Sarajevo, kao i Adisom Hećimovićem, Projektnim menadžerom za vladavinu prava, te Jackie Hurst, službenicom za vezu za financijski kriminal. 

S obzirom da Hunter odlazi iz Bosne i Hercegovine, ovo je bila njezina oproštajna posjeta Tužilaštvu BiH i glavnoj tužiteljici.

 Na sastanku je razgovarano o realiziranim projektima suradnje između Tužilaštva BiH i Britanskog veleposlanstva, kao i planiranim aktivnostima u oblasti jačanja vladavine prava, u segmentu borbe protiv organiziranog i financijskog kriminala, kao i procesuiranju predmeta ratnih zločina.

  • Tužilaštvo Bosne i Hercegovine i Britanska ambasada u BiH, imaju dobru i efikasnu saradnju

    Tužilaštvo Bosne i Hercegovine i Britanska ambasada u BiH, imaju dobru i efikasnu saradnju

    Foto: Tužilaštvo BiH


Tužilaštvo Bosne i Hercegovine i Britanska ambasada u BiH, imaju dobru i efikasnu saradnju, kroz više projekata, aktivnosti stručnih edukacija, koje se odnose na jačanje vladavine prava, a dobra saradnja nastavit će se i u narednom periodu.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na