SIPA

Ćulum i Cikotić razgovarali o migrantskoj krizi u BiH

Ćulum informirao je delegaciju Ministarstva sigurnosti BiH da SIPA, u okviru svojih ljudskih resursa i materijalno-tehničkih mogućnosti, pruža pomoć Graničnoj policiji BiH u zaštiti državne granice

Sa današnjeg sastanka. Agencije

Avaz.ba

30.9.2020

Direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Darko Ćulum danas je sa saradnicima primio u posjetu delegaciju Ministarstva sigurnosti BiH, na čelu sa ministrom Selmom Cikotićem. 

Sastanku su prisustvovali i zamjenik ministra Nedeljko Jović, pomoćnik ministra Mate Miletić, kao i šefovi kabineta Senahid Godinjak i Boris Ivanović.

Budući da se radi o prvoj zvaničnoj posjeti delegacije Ministarstva sigurnosti BiH, direktor Ćulum prezentirao je nadležnosti i organizacionu strukturu SIPA-e i njenu ulogu u sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj migrantskoj krizi u BiH i svim aspektima i prioritetima rada SIPA-e, sa posebnim akcentom na borbu protiv terorizma kao najvećeg sigurnosnog izazova današnjice, te svih vidova organiziranog kriminala i korupcije.

Direktor Ćulum informirao je delegaciju Ministarstva sigurnosti BiH da SIPA, u okviru svojih ljudskih resursa i materijalno-tehničkih mogućnosti, pruža pomoć Graničnoj policiji BiH u zaštiti državne granice kako bi se efikasnije izborili sa migrantskom krizom.

Ministar Cikotić pozdravio je prisutne, čestitao direktoru SIPA-e na imenovanju i poželio mu mnogo uspjeha u daljnjem radu.

Istaknuo je da Ministarstvo sigurnosti BiH stoji na raspolaganju SIPA-i za svaki vid podrške kako bi SIPA odgovorila na najsloženije sigurnosne izazove današnjice.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.