SASTANCI

Cikotić upoznao Nelsona o problemima u rješavanju migrantske krize

Razgovaralo se o nastavku saradnje između BiH i SAD u oblasti borbe protiv terorizma, organiziranog kriminala i korupcije

Fena

Ukazano na važnost provođenja obaveza u oblasti borbe protiv trgovine ljudima

Foto: Ministarstvo sigurnosti BiH


Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić razgovarao je danas u Sarajevu s ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Erikom Nelsonom (Eric).

Razgovaralo se o nastavku saradnje između BiH i SAD u oblasti borbe protiv terorizma, organiziranog kriminala i korupcije.

Istovremeno, razgovaralo se o ukupnoj sposobnosti sistema sigurnosti BiH da odgovori na sigurnosne izazove unutar državnih granica, a BiH učinio što kredibilnijim partnerom u međunardnim mehanizmima sigurnosti.

Također, ukazano je na važnost provođenja obaveza u oblasti borbe protiv trgovine ljudima.

Ministar Cikotić je iskazao opredjeljenost Ministarstva sigurnosti BiH za puni doprinos i podršku drugim institucijama u cilju provođenje svih obaveza iz Strategije za borbu protiv trgovine ljudima, od čega zavisi i nastavak pomoći Vlade SAD, uključujući vojnu pomoć i pomoć USAID-a.

Ministar Cikotić upoznao je ambasadora Nelsona s trenutnom sigurnosnom situacijom u BiH, te problemima koji se odnose na rješavanje migrantske krize, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na