SKUP NA ŽUTOJ TABIJI

Da li je SDA otpisala svog kandidata Efendića?!

Kantonalni odbor SDA Sarajevo započeo kampanju za Lokalne izbore, ali se Efendić nije pojavio

S današnjeg skupa na Žutoj tabiji. Fena

Piše: A. J.

16.10.2020

Skupom na Žutoj tabiji Kantonalni odbor SDA Sarajevo započeo kampanju za Lokalne izbore pod sloganom „Snažna SDA – sigurna BiH“.

- Fokus kandidata SDA za načelnike i općinska vijeća je na našim stanovnicima i projektima koji unapređuju ukupni ambijent za život - kazala je potpredsjednica Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Jasmina Bišćević-Tokić.

Kandidat za općinu Ilijaš je Akif Fazlić, za općinu Hadžići Hamdo Ejubović, općinu Novi Grad Semir Efendić, općinu Vogošća Edin Smajić, općinu Centar Nedžad Ajnadžić, općinu Trnovo Ibro Berilo, općinu Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, općinu Ilidža Fikret Prevljak te općinu Stari Grad Jusuf Pušina. 

Ono što je mnogima upalo u oči je da na današnjem skupu nije bilo kandidata za načelnika Općine Novi Grad Semira Efendića. Njegova stolica je na Žutoj tabiji ostala prazna.


S današnjeg skupa na Žutoj tabiji. Fena

Podsjećamo da je Efendić bio protukandidat za čelnika KO SDA, ali je ta pozicija pripala Fikretu Prevljaku. Podsjećamo da je aktuelni načelnik općine Novi Grad u javnost pustio snimak u kojem Asimu Sarajlić objašnjava kako su se „završili“ glasovi delegata da za predsjednika Kantonalnog odbora bude izabran Prevljak.

Efendić je na prošlim izborima osvojio je 30.724 glasa, a ovim potezom poslao je jasnu poruku da ne priznaje Kantonalni odbor SDA na čelu s Prevljakom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.