VUKOSAVLJE

Omičević: SDA svjesno ruši bošnjačko jedinstvo

SDA je kandidaturom Adnana Mujanovića za načelnika jasno dokazala da uopće ne mari za bošnjačke interese, smatra Omičević

SBB: SDA sve više doprinosi pobjedi kandidata SNSD-a. Avaz

Piše: A. J.

23.10.2020

Naid Omičević (SBB) kandidat za načelnika općine Vukosovalje izjavio je da je Savez za bolju budućnost očekivao jedinstvenu podršku, a ne da upravo bošnjačke stranke narušavaju nastojanja da se osigura bolji položaj, naročito povratnicima.

- SDA je kandidaturom Adnana Mujanovića za načelnika jasno dokazala da uopće ne mari za bošnjačke interese, iako su svjesni da ne mogu očekivati podršku većine stanovništva, nego samo odvući dio glasova. Nije SDA imala u vidu ni to što je SBB nesebično dao punu podršku zajedničkom kandidatu za načelnika Srebrenice, upravo radi ostvarivanja boljeg života za Bošnjake u toj općini, a ne za negatore genocida, pa ni to što je SBB još prošle godine odustala od kandidature i upravo podržala SDA-ovog kandidata u Vukosavlju - naveo je Omičević.

Dodao je da ovakvim postupkom i odvlačenjem glasova, SDA upravo sve više doprinosi pobjedi srpskog kandidata ispred SNSD-a.

- U ovom momentu se nadamo da će dijaspora svojim glasovima podržati SBB kao i bošnjačke interese i jedinstvo Bošnjaka te pozivamo bošnjake povratnike na jedinstvo i zajedništvo - izjavio je Omičević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.