VREMENSKA PROGNOZA

Umjereno oblačno, u Bosni magla po kotlinama

Biometeorološke prilike su povoljnije u odnosu na dane vikenda

Trebinje: Temperature na jugu do 22 stepena. P. Mucović

Piše: A. J.

26.10.2020

U Hercegovini se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku naše zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni u jutarnjim satima po kotlinama magla i niska naoblaka. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 6 do 11, na jugu do 13, a dnevna od 16 do 22 stepena, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

Biometeorološke prilike su povoljnije u odnosu na dane vikenda. Prije podne će biti ugodnije, uz stabilnije vrijeme i više sunca. U drugom dijelu dana i sa dolaskom noći, opća slika će se pogoršati usljed blizine promjene, zbog čega će i tegobe kod osjetljivih osoba biti izraženije. Od meteoropatskih reakcija mogući su reumatski i bolovi na mjestima ozljeda, glavobolja, nesanica. Opća slika će biti ljepša u Bosni.


Sutra se očekuje kiša. Arhiv

Sutra u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom. U ostatku naše zemlje pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od 5 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 16 do 22 stepena.

U srijedu sunčano uz umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla i niska naoblaka. Prema kraju dana porast naoblake u Bosni. Jutarnja temperatura od 6 do 11, na jugu do 13, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 22 stepena.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.