REAGIRALA SANELA PRAŠOVIĆ

SBB neće u savez sa Konakovićevim radikalima i fašistima

Čudi me da ta osoba koja kroz svoju političku karijeru danas misli jedno a sutra drugo ima uopće hrabrosti kazati ijednu jedinu riječ o bilo kojem političkom protivniku jer on je stvorio najradikalniju stranku u ovom dijelu Europe, napisala je

Prašović-Gadžo reagirala na društvenim mrežama. ARHIV

Piše: Avaz.ba

13.11.2020

Nakon gostovanja Dine Konakovića u plaćenom programu jedne domaće televizije, reagirala je Sanela Prašović-Gadžo.

Uz svoju pisanu reakciju, ona je na svom FB objavila šokantne fotografije i video kojima potvrđuje koliko je Konakovićeva stranka zastranila u nedopustivom radikalizmu koji ide čak i do ponavljanja fašističkih slogana.

Njen status objavljujemo u cjelosti:

- Suzdržavam se danima da bilo sta ružno i direktno kažem o drugim političkim strankama. Međutim lider jedne lokalne stranke (o Dini Konakoviću i NiP-u je riječ) u plaćenom terminu na jednoj TV stanici govorio je o stranci čiji sam ja generalni sekretar.

Čudi me da ta osoba koja kroz svoju političku karijeru danas misli jedno a sutra drugo ima uopće hrabrosti kazati ijednu jedinu riječ o bilo kojem političkom protivniku jer on je stvorio najradikalniju stranku u ovom dijelu Europe. Okupio radikalce koji ponosno poziraju s pozdravom muslimanskog bratstva i s onim pozdravom koji su teroristi ISIL-a koristili.

I svi ti što poziraju s tim pozdravima a nerijetko i oružjem su kandidati te stranke. Okupio je i one sto podržavaju nacističke ideologije (kao i on sam) pa su u kampanju krenuli s nacističkom parolom “krv i zemlja su domovina” ili “blut und boden”. To je inače ideologija pod kojom su nacisti počinili Holokaust.

Taj predsjednik te lokalne stranke možda može šarene laže bacati u krilo SDP-u i Našoj stranci. No, SBB nikada sa Konakovićevim radikalcima i fašistima u savez neće. Sretno vam na izborima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.