O POSJETI LAVROVA

Filandra: Ovo je medijski događaj, trajat će dva dana i zaboravit će se

Svi stavovi od ranije su poznati kao što su ruskoj strani poznati stavovi Džaferovića i Komšića, rekao Filandra

Filandra: Unutarnje podjele bit će nastavljene. Arhiv

A. Č.

15.12.2020

Stavovi Ruske Federacije nama su poznati, i stavovi Sergeja Lavrova i ambasadora u UN, također su nam poznati. U političkom smislu ova posjeta ne znači ništa novo, nismo ništa novo dobili rekao je profesor Šaćir Filandra gostujući na N1 televiziji.

- Svi stavovi od ranije su poznati kao što su ruskoj strani poznati stavovi Džaferovića i Komšića. Ono što može biti benefit od posjete jeste proširenje trgovinske saradnje, jer je Rusija najznačajniji trgovinski partner EU - kazao je.

Ovakav potez bi bio opravdan samo ako je bio unaprijed dobro isplaniran i koordiniran i ako iza njega slijede nove vanjsko političke inicijative. Na tom planu nismo dobili ništa, na unutarnjem smo izgubili. Odnosno jednu rovitu, polemičku poziciju ključnih političkih aktera na ovaj način produbljujemo i samo proširujemo. Stiče se dojam da ne postoji koherentno državno vođstvo koje ima jasnu strategiju. Ovo je danas fin medijski događaj i trajat će dva dana i zaboravit će se, ali će unutarnje podjele biti nastavljene - rekao je Filandra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.