ODLUKE

Vlada FBiH imenovala Upravni odbor zavoda PIO/MIO

Još dva člana UO će biti imenovana naknadno po okončanju procedure u kantonima. Ovaj odbor imenovan je na dvije godine

Vlada FBiH odlučivala o imenovanjima. Vlada FBiH

G. M.

22.12.2020

Vlada FBiH je imenovala Upravni odbor Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje u sastavu Eugen Ćubela (predsjednik), Derviš Delić, Sabahudin Ibrahimagić, Danijel Mucić, Edis Ramović, Slavko Vukić, Kasim Mulalić, Merima Hajdarević i Redžo Mehić (članovi).

Još dva člana UO će biti imenovana naknadno po okončanju procedure u kantonima. Ovaj odbor imenovan je na dvije godine.

Donesena je odluka o utvrđivanju kriterija i raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje člana Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine iz Federacije BiH iz reda stručnjaka za indirektno oporezivanje. Utvrđen je i tekst ovog javnog konkursa.

Federalna vlada je donijela odluke o utvrđivanju kriterija i raspisivanju javnih oglasa za izbor i imenovanje direktora, te predsjednika i članova Upravnog odbora Federalnog zavoda za zapošljavanje. Imenovane su i komisije za provođenje ovih postupaka, kao i utvrđeni tekstovi javnih oglasa.

Vlada Federacije BiH izmjenila je Rješenje o imenovanju članova Policijskog odbora za policijske službenike FBiH. Ovom izmjenom je u Odbor, umjesto Mustafe Selmanovića kojem je istekao mandat, imenovan Zoran Čegar.

Danas je Marinko Bošnjak ovlašten da u svojstvu punomoćnika zastupa Vladu Federacije BiH na Skupštini dioničara Energoinvest d.d. Sarajevo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.