BIHAMK

Upozorenje vozačima na snijeg na cestama

Za danas je najavljen početak radova na dionici magistralnog puta Stupari-Živinice

A. Čengić

Povećana je opasnost od odrona kamenja na kolovoz

Foto: Ilustracija


U višim planinskim predjelima pada snijeg i zadržava se na kolovozu. Iz BIHAMK-a posebno upozoravaju na dionice preko planinskih prevoja. 

- Izdvajamo putne pravce Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje-Bugojno, Glamoč-Livno-Kupres-Tomislavgrad, Olovo-Semizovac i Pale-Goražde- Foča- Trnovo. U nižim područjima Bosne i u Hercegovini pada kiša, pa je kolovoz mokar i mjestimično klizav - navedeno je.

Povećana je opasnost od odrona kamenja na kolovoz. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na putu. Na put ne krećite bez zimske opreme.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno. 

Za danas je najavljen početak radova na dionici magistralnog puta Stupari-Živinice (u mjestu Đurđevik), zbog čega će se saobraćati usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori). 

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad. 

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna. Granični prelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 7 do 19 sati.

Više o temi BIHAMK

STANJE NA PUTEVIMA
Kolovoz je pretežno mokar, a vidljivost je smanjena
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na