REAKCIJE

Irma Baralija: Nisam osoba koja odustaje

Sretna sam što se ukazala druga šansa, napisala ona na svom profilu

Baralija: Osvrnula se na odluku OHR-a. Avaz

Piše: M. Sm.

8.2.2021

Irma Baralija, kandidatkinja Bh. bloka za poziciju gradonačelnika Mostara, a koja na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Mostara nije imala dovoljan broj glasova za prolaz u drugi krug, oglasila se na Facebooku, nakon odluke visokog predstavnika u BiH, Valentina Incka (Inzko).


Baralija se obratila medijima, zahvalivši se na interesovaju, ali, kako je navela, nije u prilici svima odgovoriti te je odlučila na svom profilu objaviti  kratki osvrt na Odluku OHR-a.



- Razumijemo da je OHR pravni tumač našeg Statuta pa je i očekivana njihova reakcija nakon u petak održane sjednice Vijeća i zaključka o javnom glasanju.

Bilo glasanje javno ili tajno mi nemamo problem reći kome dajemo povjerenje jer su naši razlozi jasni, utemeljeni na činjenicama i argumentima. I dalje smatramo da bi gradonačelnica iz BH bloka bila ne samo najkvalifikovanija za ovu poziciju nego i politički najbolja opcija za Mostar.

Nisam osoba koja odustaje, borim se sve dok postoji ikakva nada da postignemo naš cilj, tako da sam sretna što se ukazala ova druga šansa, ne samo meni nego i kolegama i kolegicama iz drugih stranaka da ovaj put, oslobodjeni pritiska koji da sobom nosi javno glasanje, biraju drugačije i hrabrije - navela je Baralija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.