SAOPĆENJE

Traže vraćanje osnovice plate na 535 KM

Kod svih uposlenika na nivou entiteta i kantona su rasle plate, kod nas smanjivane, stoji u saopćenju

Održan sastanak. Agencije

A. Ka.

9.2.2021

Nakon najave o vračanju osnovice plate od 498 KM, a u vezi Prijedloga budžeta za ovu godinu 2021., oglasili su se iz Sindikata Agencije za lijekove BiH.

- U svojstvu predsjdenika Sindikata održan je satanak sa Sindikatom policijskih organa BiH i njihovim predsjednikom Sindikata Draganom Krvavcom te predsjednikom Sindikata SIPE Edom Kahrimanovićem. Zauzet je stav da se traži vračanje osnovice na 535 KM, koja nam je više od deset godina smanjena. Ovdje nema povečanja plata i ne trebaju posebna finasijska sredstva u budžetu, samo da se vrati oduzeto i umanjeno. Kod svih uposlenika na nivou entiteta i kantona su rasle plate, kod nas smanjivane. 


U ovom slučaju samo treba politička volja i želja da nam se vrati oduzeto, formalnopravno nema nikakvih zapreka. Agencija za lijekove, Policijske agencije, SIPA su vrlo važne institucije u smislu bezbjednosti građana BiH, bezbjednost lijeka i politici bi trebala biti na prvom mjestu. Ukoliko ne dođe na vračanje osnovice plate od 535 KM, koju nam u kontinuitetu obečavaju, mogući su protesti i sve druge sindikalne aktivnosti, koje neće ugroziti građane BiH, koji su nam na prvom mjestu – stoji u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.