PRENOSIMO

Aljoša Čampara potvrdio prelazak u Narod i pravdu

Ako treba nešto da potpišem evo potpisat ću, rekao je Čampara

Aljoša Čampara. Arhiv

Avaz.ba

27.2.2021

Aljoša Čampara, federalni ministar MUP-a i bivši član SDA, gostovao je večeras u "Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem" na FACE televiziji gdje je ozvaničio svoj prelazak u stranku Narod i pravda.

Hadžifejzović: Prelazite li u NiP?

Čampara: Prelazim!

Hadžifejzović: Kada?

Čampara: Evo sada! Ovdje je sve počelo, evo ovdje večeras prelazim, vjerujete mi valjda na riječ, a ako treba nešto da potpišem evo potpisat ću.

Hadžifejzović: Ovdje sam ti rekao kada si pomenuo u studiju i osudio slučaj djevojčice Nadin – E sad si gotov!

Čampara: Ne bih ja rekao da sam ja gotov. Gotovi su oni koji nisu slušali glas naroda. Konkretno KO SDA. U historiji parlamentarnih izbora niko nikad nije dobio 17 ili 18 hiljada glasova kao što su recimo u općini Ilidža ili Novom Sarajevu.

Hadžifejzović: Šta ćeš biti u NiP-u?

Čampara: To me uopće ne opterećuje, ja sam bio član predsjedništvaSDA ne može više, i Dino i ja smo otišli kada smo imali sve u toj stranci. Ni Dino nije opterećen. Bit ću ondje gdje najviše mogu doprinijet.

Konaković: Nismo opterećeni funkcijama. Igrom slučaja imaš večeras u studiju tri čovjeka koji su u SDA sve imali, a napustili je. Tu pored mene je Nihad Omerović gradonačelnik Srebrenika. Ja nisam imao šta ponuditi ni njemu ni Čampari što oni već nemaju.

Omerović: Večeras sam prešao i to ne samo ja već jedna cijela ekipa mladih, sposobnih iskusnih ljudi. Nije istina da nam Konaković nije ništa ponudio. Ponudio nam je borbu, iskrenu, časnu protiv onih koji ruše dostojanstvo našeg čovjeka.

Konaković: Sve što imaju oni su digli na nas. NiP je trend, ali moramo birati. Vodimo jednu tešku bitku. Najavljujem jednu posebnu ekspanziju NiP-a u manjem bh entitetu. Posebno se tamo očekuje da neko više pažnje posveti njima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.