ČLAN PREDSJEDNIŠTA BiH

Džaferović čestitao 1. mart - Dan nezavisnosti BiH

Prije 29 godina, građanke i građani Bosne i Hercegovine dali su svoj glas za suverenu, cjelovitu i demokratsku Bosnu i Hercegovinu, naveo je Džaferović

Fena

Nikada ne smijemo zaboraviti generaciju koja je rekla ne tiraniji i prijetnjama

Foto: Fena


Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović čestitao je 1. mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine svim građankama i građanima BiH.

- Prije 29 godina, građanke i građani Bosne i Hercegovine dali su svoj glas za suverenu, cjelovitu i demokratsku Bosnu i Hercegovinu. Nikada ne smijemo zaboraviti generaciju koja je rekla ne tiraniji i prijetnjama, te izvela našu domovinu na put samostalnosti i međunarodnog priznanja, nakon stoljeća stranih uprava.

I danas, skoro tri decenije poslije, vrijednosti 1. marta - demokratija, vladavina prava i ideja o ravnopravnosti svih građana, ostaju temeljne ideje vodilje patriotskih snaga, na putu ka sigurnoj i prosperitetnoj Bosni i Hercegovini, članici EU i NATO saveza. Svim građankama i građanima BiH najsrdačnije čestitam Dan nezavisnosti naše jedine domovine - napisao je Džaferović i čestitki. 

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na