STANJE NA PUTEVIMA

Povećana opasnost od odrona

Zbog radova u tunelu Crnaja na dionici Konjic - Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima

A. Ka.

Opasnost od odrona

Foto: Ilustracija


U centralnim i istočnim krajevima Bosne i Hercegovine povremeno pada snijeg, koji se ne zadržava na kolovozu, ali na dionicama u višim predjelima skreće se pažnja na moguću poledicu.

- U ostalim krajevima BiH jutros se saobraća po mjestimično vlažnom ili mokrom kolovozu, a upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona. Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog radova u tunelu Crnaja na dionici Konjic - Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim satima (23-4:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

I dalje je zbog radova obustavljen saobraćaj u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor - Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce Mostar - Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres - Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

- Vozače napominjemo da na put ne kreću bez zimske opreme, čije posjedovanje je i zakonski obavezno –dodali su iz BIHAMK-a.

NA VRH

Podijeli članak na