STANJE NA PUTEVIMA

Vozači, oprez: Voda na kolovozu, opasnost od odrona

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic - Jablanica

A. Ka.

Povećana opasnot od odrona

Foto: Ilustracija


Zbog povremeno jakih pljuskova i vode koja se zadržava na kolovozu, usporeno je saobraćanje na većini puteva u Bosni i Hercegovini. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke.

- Izdvajamo putne pravce Sarajevo - Foča, Konjic - Mostar, Jajce - Banja Luka, Bugojno - Novi Travnik, Rogatica - Višegrad i Turbe - Karanovac. Vozače upozoravamo i na mjestimično jake udare vjetra. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uvjetima na putu – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog izvođenja neophodnih radova, danas se saobraća usporeno u zonama petlji Visoko i Podlugovi, na autoputu A-1.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic - Jablanica, gdje se saobraća jednom trakom naizmjenično uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23-4:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok teretna ne mogu proći.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce Mostar - Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres - Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Više o temi Bosna i Hercegovina

NA VRH

Podijeli članak na