SARAJEVO

Tegeltija posjetio Društvo Crvenog krsta BiH

Generalni sekretar Lazić je poželio dobrodošlicu Tegeltiji, koji je prva osoba na ovoj funkciju koja je zvanično posjetila sjedište DCKBiH

A. Ka.

25.3.2021

S današnje posjete. Vijeće ministara BiH

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija posjetio je danas u Sarajevu Društvo Crvenog krsta Bosne i Hercegovine (DCKBiH). Ispred DCKBiH sastanku sa predsjedavajućim Tegeltijom prisustvovali su generalni sekretar DCKBiH Rajko Lazić i koordinator za pripremu i odgovor na katastrofe Aleksandar Panić.

Generalni sekretar Lazić je poželio dobrodošlicu Tegeltiji, koji je prva osoba na ovoj funkciju koja je zvanično posjetila sjedište DCKBiH. Ujedno se i zahvalio na finansijskoj podršci za adaptaciju zgrade i nabavci oprema za potrebe hitnih operativnih centara Crvenog krsta.


Predstavnici DCKBIH su upoznali predsjedavajućeg Vijeća ministara o aktivnostima koje DCKBiH trenutno provori kroz svoju strukturu, radom hitnih operativnih centara Crvenog krsta, te nastavku obnove zgrade DCKBiH. Također, DCKBiH je izrazio spremnosti da se još aktivinije uključi kao nosilac humanitarnog rada i pomoćni organ institucijama u BiH u humanitarnom djelovanju te da se pozicionira u migracionim kampovima u BiH.

Lazić je istakao da DCKBiH ima podršku Vijeća ministara i izrazio nadu da će ta podrška u budućnosti biti još veća i da će saradnja između Društva i predstavnika Bosne i Hercegovine u narednom periodu biti još bolja.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.