FEDERALNA ZASTUPNICA

Prašović - Gadžo: Rad Vlade FBiH je bio kriminalan u 2020. godini

Rekla sam da je Vlada FBiH tokom prošle godine morala razmišljati o kupovini vakcina i imati alternativni plan, kazala Prašović - Gadžo

Piše: Fu. M.

30.3.2021

Sanela Prašović - Gadžo. Avaz

Zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Sanela Prašović - Gadžo izjavila je na današnjoj sjednici Predstavničkog doma FBiH da je rad Vlade FBiH tokom prethodne godine bio kriminalan.

- Rad Vlade FBiH je bio kriminalan u 2020. pa zbog svega imamo sada epilog njihovog rada u predmetu u Tužiteljstvu BiH. To sam upravo rekla na sjednici Predstavnickog doma Parlamenta FBiH tokom rasprave o radu Vlade FBiH tokom prošle godine. Izvještaj je uglavnom kopiran i sličan onima iz proteklih godina, a čime se potcjenjuju zastupnici ali i javnost - napisala je Prašović - Gadžo na Facebooku.

Objava Prašović Gadžo na Facebooku. Facebook

- Rekla sam da je Vlada FBiH tokom prošle godine morala razmišljati o kupovini vakcina i imati alternativni plan, no oni o tome tek danas razmišljaju kada samo u ovoj 2021. godini imamo već, nažalost, preko 1.000 građana koji su preminuli jer u Federaciji nema vakcina. Dakle kako je Vlada FBiH radila gledamo svake sedmice iz sudnice u Tužiteljstvu BiH. To je moj govor danas. I izvještaj o radu Vlade u 2020. nije dobio podršku - napisala je Prašović - Gadžo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.