SAOPĆENJE SBB-A

Radončić primio Kalabuhova u nastupnu posjetu

Naglašena važnost i saradnja Bosne i Hercegovine i Ruske Federacije i čvrsta opredijeljenost SBB-a ka euroatlantskim integracijama

Fotografija sa sastanka Radončića i Kalabuhova. Avaz

Fu. M.

31.3.2021

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini NJ. E. Igora Kalabuhova. Tokom susreta naglašena je važnost i potreba saradnje Bosne i Hercegovine i Ruske Federacije.

Ovom prilikom potencirana je potreba smanjivanja tenzija u političkim i međunacionlanim odnosima u Bosni i Hercegovini, jer postoji opći međunarodni konsenzus da se naša država što uspješnije razvija i izgrađuje kroz unutrašnji dijalog legitimnih predstavnika i kompromis koji će omogućiti stabilniju političku situaciju.

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić je ambasadora Kalabuhova, između ostalog, upoznao i sa snažnom euroatlantskom politikom SBB-a.

Na kraju, Radončić je poželio uspješan mandat ambasadoru Kalabuhovu u Bosni i Hercegovini i zahvalio na njegovom osobnom zalaganju u pokušaju da bh. vlasti eventualno nabave veće količine cjepiva protiv korone.

Inače, sastanku sa ambasadorom Kalabuhovom prisustvovao je i politički direktor SBB-a Anis Krivić.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.