STANJE NA PUTEVIMA

Vozači, oprez: Učestali odroni, savjetuje se opreznija vožnja

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic - Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima

A. Ka.

Učestali odroni

Foto: Ilustracija


U većem dijelu BiH saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a vozači se upozoravaju na učestale odrone.

- S obzirom da meteorolozi za danas najavljuju pogoršanje vremenske situacije, savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic - Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim satima (23-4:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

I dalje je zbog radova obustavljen saobraćaj u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor - Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres - Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Široki Brijeg - Mostar (obilaznica oko Širokog Brijega), Stolac - Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje - Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići - Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Više o temi Bosna i Hercegovina

VREMENSKA PROGNOZA
U Bosni i Hercegovini danas snijeg, u nizinama kiša
NA VRH

Podijeli članak na