PREDSJEDNIK SDA

Sabrane laži Bakira Izetbegovića

U međuvremenu su tužioci Tužilastva BiH i KS, kako je objavljeno u medijima, utvrdili da su respiratori povučeni iz upotrebe

E. T. / Pressmedia

8.4.2021

Bakir Izetebgović: Papir sve pamti. Avaz

- Dolazi vakcina, januar, februar mart. Razmahat će se ponovo ekonomije koje konzumiraju naše proizvode iz BiH. Otvorit će se granice. Doći će turisti. Čekajmo taj april - kazao je Bakir Izetbegović 26. novembra 2020. godine, piše Pressmedia.


I došao je april 2021., ali nije se ostvarilo Izetbegovićevo “lidersko” proročanstvo. Vakcine nisu došle, ekonomija se moje razmahala, a turista ni na vidiku. Bilo je to još jedan perfidan pokušaj smirivanja stanja i bacanje građanima prašine u oči.


Ali to nije sve. Davanje neuvjerljivih i netačnih izjava je postala praksa predsjednika SDA.


10 miliona KM je dato za nešto što ne zadovoljava potrebe

U maju 2020. Izetbegović je rekao da su kupljeni loši respiratori:


- 10 miliona KM je dato za nešto što ne zadovoljava potrebe, što nije za intenzivnu njegu. Pogrešna se roba kupila, a niko nije bio svjestan toga.


Godinu dana poslije, Izetbegović, na bazi informacija “iz prve ruke”, tvrdi da su kineski respiratori dobri i da svi rade?!


U međuvremenu su tužioci Tužilastva BiH i KS, kako je objavljeno u medijima, utvrdili da su respiratori povučeni iz upotrebe.


Idemo dalje…


U februaru 2021. Izetbegović izjavljuje: - Kada je u pitanju Federacija BiH, formiranje nove strukture vlasti, najbitniji zakoni za Federaciju, raniji dogovori između SDA-a i HDZ-a koji nisu nikada implementirani, biće formirana radna grupa i do kraja marta, dakle u roku od mjesec, treba biti završeno sve što je u vezi s pitanjem Federacije.


Druga radna grupa će se baviti samim izmjenama Izbornog zakona:


- Očekujemo da se definiše model rješenja do kraja aprila - poručio je Izetbegović.


U aprilu opet promjena mišljenja i novi “salto mortale”.


Uvjeren sam da ovo sa mnom i sa Čovićem ne može uspjeti

- Pregovori o promjenama izbornog zakona BiH su blokirani i do sada nisu dali nikakve rezultate - izjavio je u subotu predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović dodajući kako on i predsjednik HDZ BiH Dragan Čović taj problem neće moći sami riješiti.


- Uvjeren sam da ovo sa mnom i sa Čovićem ne može uspjeti - kazao je Izetbegović, gostujući u središnjem dnevniku FTV.


A sada ide spektakl…


U zadnjem nastupu na FTV Izetbegović je slavodobitno najavio da će Federacija BiH, zahvaljujući prvenstveno njemu i SDA, u narednih mjesec - dva dobiti 900 hiljada doza vakcina.


Nije teško pretpostaviti kakvu će izjavu krajem maja 2021. dati Izetbegović.


Živi bili pa vidjeli… - piše na kraju Pressmedia.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.