SREBRENICA

Prve teravije u gostiljskom medžlisu

Zbog velikog broja džematlija i pridržavanja epidemioloških mjera, bili smo prinuđeni prvog dana ramazana aktivirati novosagrađeni medžlis i time smanjili broj džematlija u musali Memorijalnog centra

Vjernici klanjali prvu teraviju. S. Smajlović

Piše: S. Smajlović

14.4.2021

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (MIZ)  Srebrenica Damir ef. Peštalić kazao je za "Avaz" da se teravije namazi uz pridržavanje epidemioloških mjera i uputa Rijaseta Islamske zajednice BiH, klanjaju u šest aktivnih džemata i još četiri lokacije.

Poštivanje mjera

- Zbog  velikog broja džematlija i pridržavanja epidemioloških mjera i uputa Rijaseta islamske zajednice BiH, bili smo prinuđeni prvog dana ramazana aktivirati novosagrađeni medžlis u Gostilju i time smanjili broj džematlija u musali Memorijalnog centra – kazao je ef. Peštalić.

Avdo Sandžić, predsjednik građevinskog odbora medžlisa Gostilj, kaže da džematlije ovog sela raduje što su se namazi počeli klanjati u ovom prije tri godine završenom i lijepo uređenom objektu.

Zvanično otvorenje

Zahvaljujući prije svega MIZ Srebrenica, džematlijama, dobrim ljudima i donatorima u kratkom roku završen je ovaj objekat na lokaciji koju je uvakufio rahmetli Azem Pašalić iz Gostilja.

- Zbog  epidemioloških mjera nismo mogli zvanično otvoriti ovaj objekat, ali je on predat na upotrebu MIZ Srebrenica i kada se ukaže prilika, gledat ćemo da zvanično otvorenje bude uvršteno u program obilježavanja genocida nad Bošnjacima  u Srebrenice - nada se Sandžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.