AVAZ SAZNAJE

Semir Efendić preuzima Stranku za BiH, napušta SDA

Amer Jerlagić podnio je danas na sjednici Predsjedništva Stranke za BiH neopozivu ostavku na mjesto predsjednika

Efendić i Jerlagić. Avaz

Miralem  Aščić
Piše: M. Aščić

23.4.2021

Amer Jerlagić podnio je danas na sjednici Predsjedništva Stranke za BiH neopozivu ostavku na mjesto predsjednika, saznaje portal "Avaza".

Prema informacijama "Avaza", novi predsjednik Stranke za BiH bit će Semir Efendić, aktuelni načelnik općine Novi Grad Sarajevo. Ova informacija potvrđena nam je iz više izvora bliskih stranci. To znači da Efendić napušta SDA, čiji je bio član. 


Danas održana sjednica Predsjedništva Stranke za BiH. Avaz

Uskoro će se iz Stranke za BiH oglasiti saopćenje za javnost u kojem će biti navedena informacija o povlačenju Jerlagića, dok je za narednu sedmicu zakazana konferencija na medije na kojoj će biti predstavljen Efendić.

- Sve je već odgovoreno i poznato. Izabrani su novi organi stranke - rečeno nam je.


Semir Efendić spada u radikalniju ekipu mladih nezadovoljnika u SDA.  Mediji su ga vezali za tzv. malezijski krug, odnosno 50-tak mladih ljudi iz navodno elitnih porodica SDA, koji su se školovali dok su njihovi vršnjaci "iz radničkih i seljačkih porodica imali zadatak da fizički odbrane BiH, dok se oni spremaju da je politički preuzmu i naslijede nakon agresije".


Kao predstavnik organizacije mladih SDA imao je javni istup "da Mostar treba podijeliti i razgraničiti teritoriju Bošnjaka od Hrvata".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.