SAOPĆENJE

HDZ osudio navijačke nerede u Mostaru

U mostarskom HDZ-u BiH smatraju kako je prošlo vrijeme kada se "preko organiziranih navijačkih grupa izražavalo nacionalno opredjeljenje"

Saopćenje HDZ-a. Avaz

Fena

27.4.2021

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar osudio je navijački vandalizam koji se u noći sa subote na nedjelju dogodio u Mostaru, poručivši pritom kako u gradu vrhunskih sportaša nema mjesta nasilju i govoru mržnje.

Mostarski HDZ BiH osudio je i pojedine interpretacije tog događaja, te zloupotrebu incidenta u svrhu političke promocije.

- Očito komentari dva bošnjačka člana Predsjedništva nisu urodila plodom kako je očekivano, pa sada bošnjačka politika traži bilo kakav događaj kojeg mogu iskoristiti kao temelj za tezu o latentnom nacionalnom sukobu - saopćeno je iz GO HDZ BiH Mostar.

- Ono što nedostaje u ovoj konstrukciji kao što je nedostajalo i u svim drugim u posljednjih mjeseca dana plasiranim teorijama jesu organizirani akteri sa agendom odnosno sukobljene ili zaraćene strane koje imaju cilj. Ne vjerujemo da itko normalan može željeti, a pogotovo pokrenuti ili voditi rat danas, a još smo više uvjereni da navijačke skupine ne mogu biti pokretač nacionalnih sukoba danas - navodi se dalje u saopćenju.

U mostarskom HDZ-u BiH smatraju kako je prošlo vrijeme kada se "preko organiziranih navijačkih grupa izražavalo nacionalno opredjeljenje".



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.