NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Nema RS izvan BiH

Visoki predstavnik Valentin Incko u izvještaju pred Vijećem sigurnosti UN-a upozorio na Dodikovu zabrinjavajuću retoriku

Piše: Avaz.ba

5.5.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Nema RS izvan BiH. Poručila je to jučer ambasadorica SAD u UN-u Linda Tomas-Grinfild (Thomas Greenfield) tokom rasprave u Vijeću sigurnosti UN-a.

Visoki predstavnik Valentin Incko (Inzko) predstavio je pred Vijećem sigurnosti izvještaj o BiH i upozorio: Dodikove prijetnje treba ozbiljno shvatiti. Kao probleme u funkcioniranju vladavine prava Incko u izvještaju naveo slučajeve Osmana Mehmedagića i Ranka Debevca.

Pročitajte šta je otac ubijenog Dženana Memića Muriz kazao o istrazi koja potresa BiH, nakon što je objavljen status koji je 8. februara 2016. napisala Alisa Mutap: ”Nikada rezerva. Nikada druga. Sve ili ništa. Poštovanje ili zbogom”. Muriz Memić je na kraju poručio da je veoma bizu trenutak kada će Alisa Mutap odgovarati za umiješanost u smrt njegovog sina.

Komentar dana napisao je Danijal Hadžović: Unutrašnji raspad BiH.

Visoki evropski zvaničnici posjetili ju jučer našu zemlju i donirali 10.500 vakcina, uz poruku da EU nije iznevjerila BiH i da na njih možemo računati. Ovo je početak, jer se svi moramo vakcinisati, kazao je Oliver Varhelji (Varhelyi).

Kako američki mediji pišu o „malina respiratorima“: U SAD bačeni na smeće, u BiH kupljeni po napuhanim cijenama.

Bivši američki senatori Liberman i Dekončini tvrde: Bajden neće zaboraviti BiH, ono što smo postigli u Bosni nije idealno, ali barem je zaustavilo rat.

Ličnost dana je Novak Đoković: naš istinski prijatelj.

Globus: Evropske zemlje polako popuštaju epidemiološke mjere – jesu li ovo prvi koraci ka normalno životu.

Ekonomski oporavak od pandemije koronavirusa odvija se presporo, a iako su iz UIOBiH sasopćili da su naplatili 3,10 posto više poreza, stručnjaci poručuju da je to još uvijek nedovoljno da se vratimo na stanje prije krize.

Donosimo detalje kako je jučerašnji dan proveo legendarni Novak Đoković, koji od ponedjeljka boravi u našoj zemlji. Najbolji teniser svijeta prespavao je u zračnoj banji – na Igmanu, a potom je trenirao u centru “Safet Zajko” i družio se s oduševljenim Sarajlijama. Dan je završio ponovnom posjetom visočkim piramidama.

Humanost na djelu: Dobri ljudi žele pomoći Elvedinu Ahmetoviću, samohranom ocu četvero djece iz Velike Kladuše, koji je osuđen na zatvorsku kaznu zbog sječe drva. Žele sakupiti novac kako on ne bi morao ići u zatvor.

Prošla je 41 godina od Titove smrti, a godišnjica je obilježena i u BiH. I današnje generacije čuvaju sjećanje na ’najvećeg sina’.

Gradski vijećnici u Sarajevu imaju zanimljive imovinske kartone. Pročitajte šta su predstavnici iz četiri općine naveli da posjeduju - što duži vijećnički staž, to su kartoni bogatiji.

Crna hronika: Šta se dešavalo na suđenju za ubistvo Duška Savanovića, navijača Borca. Majka nastradalog optuženom Čamberu dobacila: ’Ubico!’

Uoči nove sjednice za produženje pritvora u Sarajevu, psihičko stanje bombaša s Grdonja se pogoršalo.

Lijepe ramazanske priče čitajte u rubrici Panorama. Odžačani ne zaboravljaju imama koji je umro prošle godine, pa svaki dan puštaju ezan koji je učio Fahrudin ef. Mujanović.

Nekada omiljeni učitelj u Fojnici, sada 76-godišnji Sulejman Mujak, sa sjetom priča o nekadašnjim ramazanima - To su bila vremena, hrana se stavi na siniju i svi jedemo iz jedne ćase.

Na Džet-setu čitajte: Šta je u razgovoru za “Avaz” kazao Mostarac Anid Ćušić nakon uspješnog dueta s Darkom Lazićem.

Lepa Brena otputovala u Dubai i objavia fotografije s odmora.

Sport: Dževad Poturak je ponovo u ringu i poručuje: Za domovinu se moramo boriti na svim poljima.

Portugalac Žoze Murinjo, novi trener Rome, cijeni bh. kapitena. O Edinu Džeki govorio sve najbolje i htio ga u Totenhemu.

Naš “Dijamant” ušao u Top 10 strijelaca 21. stoljeća. Antonio Konte opet krenuo po Džeku.

Reprezentativac Haris Hajradinović iz Istanbula se javio za „Dnevni avaz“: Kad smo pravi, niko nas ne može pobijediti.

Našim čitaocima danas poklanjamo prilog “Porodica i zdravlje” u kojem donosimo koriste savjete o očuvanju zdravlja i preporuke uglednih bh. ljekara.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.