SKUPŠTINA BPK GORAŽDE

Velić: Ridžal mi je prijetio i bahato se ponašao

Uputiti ću pismo predsjedniku SDA, Bakiru Izetbegoviću, da ga obavijestim o ponašanju zvaničnika njegove stranke, a što kod mene kao građanke izaziva strah i nesigurnost, ističe Velić

A. J.

7.5.2021

Velić i Ridžal: Sve je počelo zahtjevom da se Skupština očituje o incidentu u kojem je učestvovao Ridžal. Arhiv

Zastupnica u Skupštini Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) Goražde Edita Velić (DF) prijavila je policiji zastupnika i Ramiza Ridžala (SDA) da joj je prijetio.


Kako je navela, sve je počelo zahtjevom Velić da se Skupština BPK očituje o teškom incidentu u kojem je učestvovao ovaj poslanik.


Editinu objavi prenosimo u cijelosti:


- U raspravi o dnevnom redu iznijela sam prijedlog Rezolucije o osudi djela zastupnika SDA, Ramiza Ridžala, kada je 17.03.2021. godine automobilom udario policajca i pobjegao sa lica mjesta.



Probala sam obrazložiti tačku koju predlažem, međutim, predsjedavajuća parlamentarne većine – Aida Sirbubalo, prekinula me je u trenutku kad sam spominjala ime zastupnika Ridžala i to da je automobilom udario policajca.


U prekidu mi je Ridžal uputio prijetnje i bahato se ponašao.


Nije to prvi put.


Osjećam se nesigurno i nezaštićeno.


Uputiti ću pismo predsjedniku SDA, Bakiru Izetbegoviću, da ga obavijestim o ponašanju zvaničnika njegove stranke, a što kod mene kao građanke izaziva strah i nesigurnost - ističe Velić.


Ona je, u svom obraćanju javnosti rekla i da je uspjela pročitati prijedlog akta o osudi, no da nije dobila podršku.



- Skupštinska većina (SDA-SBIH-NBL-ASDA-SBB-Goraždanska priča) nije prihvatila da Rezoluciju uvrsti u dnevni red.


Namjera mi je bila da ovo zakonodavno tijelo pošalje jasnu poruku i osudi to što je jedan poslanik automobilom udario policajca, ali me ne čudi da nisu prihvatili jer istovremeno njegova stranka SDA nije niti pokušala osuditi njegovo ponašanje niti to što je udario policajca automobilom.


Iako je Ridžal predsjednik skupštinske Komisije za sigurnost, njegova stranka niti parlamentarna većina nisu našle za shodno da ga smijene sa te pozicije.


Štaviše, skupštinska većina odbila je uvrstiti na dnevni red Prijedlog Odluke o razrješenju predsjednika Komisije za sigurnost Skupštine BPK Goražde koji je predložio zastupnik Nijaz Musić - objavila je Velić na Facebooku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.