SKUPŠTINA KS

Marić: Ne možemo optuživati Vladu KS za nedostatak vakcina

Bibija Kerla smatra kako je urađena nepravda prema uposlenicima Hitne pomoći i da su zanemareni nepravedno

Marić: Niko ne dezinfikuje vozila javnog prijevoza. Screenshot

Piše: A. Ovčina

31.5.2021

Na 37. radnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo Damir Marjanović, samostalni zastupnik istakao je da je kada je vakcinacija u pitanju, urađen je odličan posao.

Bibija Kerla (DF) kazala je kako je ministar Vranić naveo da je vakcinisano 26.000 građana, a premijer Forto da je to 36.000. Uputila je pitanje, gdje je 10.000 vakcina. Smatra kako je urađena nepravda prema uposlenicima Hitne pomoći i da su zanemareni nepravedno.

Zloupotreba vakcina

Mahir Dević (SDA) pomenuo je da se radi o 1.200 vakcina, koje su zloupotrebljene. On smatra da je neko organizirao vakcinaciju mimo procedura Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

Na to je reagirala Vildana Bešlija (NS) te pitala Devića zašto nije prijavio krivca koji ga je pozvao na vakcinaciju mimo organiziranog protokola.

Bešlija: Uputila pitanje Deviću. PRINTSCREEN

Pomoći Vladi

Zvonko Marić (SBB) istakao je kako su tenzije bespotrebne te da je zla krv potpuno bespotrebna. 

- Ne možemo optuživati Vladu Kantona za nedostatak vakcina - kazao je Marić. 

Istakao je da savršen proces vakcinacije ne postoji te da bi se trebali suzdržati od tenzija. Smatra da sugestijama pokušavaju pomoći Vladi. Ukazao je na tome kako niko ne dezinfikuje vozila javnog prijevoza. 

- Neka se izvrši provjera svih navoda o zloupotrebi vakcinacije i neka se iznese javno, jer zbunjujete naše građane bespotrebno - kaže Marić.

Samostalni zastupnik Aljoša Čampara kazao je da svi medicinski radnici koji su se borili protiv Covida-19 trebaju da imaju naknadu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.