BIHAĆ

Sa četiri lokacije izmještena 62 migranta u kamp "Lipa"

Iz Službe dodaju da je pronađeno jedan maloljetnik bez pratnje o čemu je odmah obaviješten Centar za socijalni rad grada Bihaća

A. J.

1.6.2021

U premještanu migranata pomagali i policajci. Služba za poslove sa strancima

U ranim jutarnjim satima Služba za poslove sa strancima preduzela je operativne aktivnosti usmjerene na kontrolu kretanja i boravka migranata na području grada Bihaća na četiri lokacije gdje su se migranti okupljali i boravili u improvizovanom smještaju.

Inspektori Službe za poslove sa strancima su na pomentim lokacijama zatekli 62 migranta, u najvećem broju državljana Pakistana i Afganistana, te je izvršena njihova relokacija, smještaj i zbrinjavanje u privremeni prihvatni centar "Lipa".

- Trenutno se provode aktivnosti medicinskog pregleda, identifikacije i registracije istih, te smještaj u preventivni izolacijski dio privremenog prihvatnog centra "Lipa". Aktivnosti su provedene u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a USK-a, te uz podršku  medicinskog tima humanitarne organizacije SOS Bihać - saopćeno je iz Službe.

Iz Službe dodaju da je pronađeno jedan maloljetnik bez pratnje o čemu je odmah obaviješten Centar za socijalni rad grada Bihaća radi pokretanja procedura određivanja starateljstva i njegovog daljeg smještaja i zbrinjavanja.

- Provođenje navedenih aktivnosti je nastavak koordinacije Službe za poslove sa strancima sa lokalnim vlastima u cilju što boljeg upravljanja migracijskim procesima na području Unsko-sanskog Kantona, te će se ovakve aktivnosti nastaviti kontinuirano provoditi u narednom periodu - saopćeno je iz Službe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.